Business Class

Brothers genbrugskampagner planter 1,3 mio. træer i urskoven

cool_earth

Brothers europæiske kunder har returneret mere end seks millioner brugte tonere og blækpatroner. Dermed er de med til at finansiere et stort Cool Earth-projekt i Perus jungle omkring Amazon floden. Danmark er forbillede for alle Brothers selskaber verden over, når det gælder grønne initiativer.

 

Brugte og tømte tonere og blækpatroner til printere kan være med til at redde store dele af urskoven i Sydamerika og mennesker og dyr, der lever i den.

Over 1,3 millioner træer er i de seneste fem år blevet plantet i Perus jungle omkring Amazonfloden – og pengene kommer fra europæiske Brother-brugeres genbrug.

De har nemlig deltaget i Brothers ”Eco Rewards”-program, som netop har fejret fem-års jubilæum.

Programmet er skabt i samarbejde med Cool Earth-organisationen, der har til formål at redde og bibeholde regnskove.

Brothers kunder har dog ikke direkte mærket noget til, at de har deltaget i den grønne kampagne.

De har blot skullet returnere deres tømte blækpatroner og tonere til Brother. Her er de blevet sendt til genbrug, og en del af indtægterne kanaliseret til Cool Earth-projektet i den sydamerikanske jungle.

For hver fire tonere eller otte blækpatroner, der sendes retur til genbrug hos Brother, plantes et træ i regnskoven.

Indtil dato er seks millioner blækpatroner og tonere returneret til Brothers afdelinger i Europa, og de er nu med til at sikre ca. 919 hektar regnskov omkring Perus del af området omkring den store Amazon flod.

 

Danmark i spidsen med genbrug

Brothers mange danske kunder har været dygtige til at returnere deres tømte forbrugsstoffer ikke mindst pga. Brothers Miljøpartnere.

Danmark var således det første land i Brothers verden, der indførte begrebet Miljøpartner – et initiativ, som siden er kopieret i flere andre markeder.

Miljøpartnere er særligt udvalgte Brother-forhandlere, der gør en ekstra indsats for at sælge miljørigtige printerløsninger til deres kunder, og som gratis tager brugte tonere og blækpatroner retur.

Brother Nordic A/S har i øjeblikket 118 Miljøpartnere fordelt over hele landet. De er med til at placere Brother som Danmarks grønneste printerleverandør.

Denne placering underbygges yderligere af, at de fleste Brother produkter har det nordiske Svanemærke, den tyske Blauer Engel miljø-certificering og den internationale ENERGY STAR-godkendelse.

 

Brother storsponsor for Cool Earth

Brother er en af de største økonomiske støtter til Cool Earth, og printerfabrikanten har også doneret penge af egen kasse til organisationen.

”Ødelæggelsen af regnskove har en stor indflydelse på klodens klimaforandringer. Vores sponsorat er med til at begrænse kulstofudledning, der opstår ved skovning af junglens træer,” forklarer Geoff Lockton. Han er direktør for Corporate Governance hos Brother International Europe.

Brother var Cool Earths første virksomhedspartner for fem år siden, og samarbejdet har fungeret til stor glæde for begge parter.

Ifølge Cool Earth hjælper pengene fra Brother og Brothers mange printerbrugere med at beskytte den sarte regnskov døgnet rundt og holde skovhuggere på afstand.

Samtidig sørger Cool Earth for at oprette nye bæredygtige samfund for regnskovens indfødte. De har fået hjælp til at producere kakao og kaffe, og deres landsbyer har fået skoler og solcelledrevne internetforbindelser.

Som led i sine mange grønne initiativer har Brother Europe nu indført et internt Eco Points-program for sine 1.280 medarbejdere. Deltager de i kampagnen, vil de økonomiske bidrag fra Brother til Cool Earth blive øget yderligere.