Business Class

Bliv sikret hvis virksomheden skal dreje nøglen om

Har du din egen virksomhed, er det vigtigt, at du sikrer dig selv, hvis der skulle opstå en situation, hvor det pludseligt gik ned ad bakke. Det kan blive så kritisk, at du bliver nødt til at dreje nøglen om, og i de tilfælde vil du miste din indkomst. Dog kan du sikre dig mod dette, hvis du bliver medlem af en a-kasse. På den måde vil du stadig få en månedlig indkomst, så du kan opretholde din levestandard – på trods af at din virksomhed har været nødsaget til at dreje nøglen om. Endvidere kan du få den nødvendige hjælp til igen at komme ud på jobmarkedet.

Bliv medlem af en A-kasse

Det er altid en god ide at være medlem af en a-kasse, og du kan nærmest ikke blive det tidligt nok. Mange a-kasser har gode tilbud, og det er bare med at springe til. På den måde kan du allerede tidligt begynde at optjene anciennitet, så du er sikker på at kunne få udbetalt dagpenge, hvis ledigheden rammer dig.

Det gode ved a-kasser er, at du ikke mister din anciennitet, hvis du vælger at skifte a-kasse. Denne følger nemlig med dig. Så hvis du får et bedre tilbud, skal du ikke være bange for at skifte. Rigtig mange a-kasser har heldigvis en rigtig god pris, til deres ofte brede udbud. Se på ftf-a.dk. Her kan du blandt andet se gode tilbud og finde rådgivning – alt efter hvilken situation du står i.

A-kassen varetager ikke kun dagpenge. De hjælper også på andre økonomiske områder, og så hjælper de dig også med at finde et nyt job. En del a-kasser tilbyder også kurser i, hvordan man blandt andet skriver et godt CV eller en god ansøgning, hvilket ofte er en god ide, hvis du har drevet dit eget over en længere periode. Måske er du lidt rusten og har brug for hjælp på dette område.

Jobsikkerhed

Udover at være medlem af en a-kasse, er det altid en god ide at tilvælge en fagforening. For selvom mange a-kasser hjælper dig med jobsøgningen, så er det hovedsageligt det økonomiske, de tager sig af. En fagforening derimod er dem, der sørger for juridisk hjælp, så det er dem, der kan give dig mest hjælp, når f.eks. der er noget, som ikke stemmer overens ved din fyring, barsel eller lignende.

Det ene udelukker ikke det andet, for det er helt klart klogest at kombinere dem. Heldigvis tilbyder mange stedet både fagforening og a-kasse, så du er fuldkommen dækket ind. Så hvis du vil være sikker på, at du kan få hjælp til at søge job i fremtiden, og være sikker på, at du kan få økonomisk hjælp, hvis du en dag står ledig, så er det med at melde sig ind med det samme. Det er en fornuftig investering, som kun bringer fordele med sig. Ja, der bliver betalt en månedlig ydelse, men den enorme sikkerhed, du får, er alle pengene værd. Er du ikke medlem, skal du altså se at få meldt dig ind hurtigst muligt.