Business Class

Aalborg Sygehus sætter fokus på overvægt

Et nyt videnscenter i Nordjylland skal bringe antallet af svært overvægtige børn ned. Derfor har politikerne i Region Nordjylland bevilget en startsum til oprettelsen af et videnscenter, der skal hjælpe med at give indblik i forhold til de børn, som er i risikogruppen for at få følgesygdomme på grund af deres overvægt. Indtil videre har hjælpen været meget spredt, men med et videnscenter bliver det nemmere at sætte ind for de børn, som er i risikogruppen.

– Vi ved, at der er stærkt brug for at finde frem til effektive behandlingstilbud på sygehusene, og der er behov for forebyggende løsninger i kommunen. Vi glæder os derfor til at oprette et videnscenter, hvor vi samler ekspertisen og breder viden ud til de nordjyske kommuner, så vi kan styrke arbejdet med at nedbringe antallet af svært overvægtige børn, siger børnelæge Ronni Bengtson Jacobsen fra Børneafdelingen på Aalborg Sygehus.

Videnscenteret kommer til at finde sted på Børneafdelingen på Aalborg Sygehus, og udspringer af et pilotprojekt, som blev lavet i samarbejde med Aalborg kommune.Indtil videre har 23 børn fra Aalborg kommune deltaget i projektet. Her har det vist sig, at fire har stor risiko for at udvikle type 2 diabetes, og at tre har forhøjet kolesteroltal.