Business Class

Hold dig selv og dine medarbejdere sunde

Undersøgelser viser, at koncentrationen stiger, hvis man indtager den rigtige kost og dyrker tilstrækkeligt med motion. Hvis dine medarbejdere får tilstrækkelige med motion, og tilmed den rigtige kost, vil de derfor kunne yde et endnu bedre stykke arbejde i erhvervslivet. Har du tænkt på dette udsagn, og ønsker du at stå i spidsen for din egen og dine medarbejderes sundhed? Her får du tre tips til, hvordan du kan gøre din arbejdsplads sundere for dine medarbejdere.

Lav et mini-motionscenter på din arbejdsplads

Har du ekstra plads i din virksomhed, og ønsker du at udnytte denne plads fuldt ud? Ønsker du tilmed at gøre hverdagen lettere og mere fleksibel for dine medarbejdere? Hvis du har plads og råderum i økonomien, kan du lave et mini-motionscenter. Her kan du indsætte nogle træningsmaskiner og give dine medarbejdere en nøgle til rummet. På denne måde kan dine medarbejdere motionere, når det passer dem, desuden i forlængelse af arbejdstiden. Et godt tiltag som med sikkerhed vil forbedre dine medarbejders koncentrationsevne, så deres arbejde i fremtiden vil præges af endnu større kvalitet. Motionsmaskiner behøver ikke at koste en formue, så det er derfor en god idé at undersøge de forskellige muligheder på markedet, inden du fravælger ideen. Se på sagatrim.dk hvor der findes et stort udvalg af motionsmaskiner.

Kom hinanden ved i en løbeklub

En anden idé er at danne en løbeklub med dig selv og dine medarbejdere. Her kan I mødes et par gange om ugen og træne sammen. Dette vil ikke kun forbedre jeres sundhed og dermed på sigt kvalitet af jeres arbejdsopgaver, men dette vil også styrke det sociale sammenhold. I løbeklubben vil I nemlig have mulighed for at motionere, men samtidig snakke sammen om arbejde, og, lige så vigtigt, alt det uden for arbejdspladsen. Dette vil uden tvivl bringe medarbejderne tættere sammen og dermed også styrke deres fremtidige samarbejdsopgaver. En rigtig god investering, som muligvis vil blive en sund tradition mange år fremover.

Hvis du/I har mod på det, kan I selv starte løbeklubben op og på skift arrangere, hvilke intervaller eller distancer dagens træning skal stå på. I kan også leje en ekstern professionel træner, som kan varetage denne opgave.

Tag et kursus om kost og motion

Hvis ovenstående tiltag virker en smule for krævende for dig og din virksomhed, er der her et tredje forslag. Inviter dine medarbejdere til et vejledende kursus om kost og motion. På denne måde kan de få gode råd omkring, hvordan man kan strukturere en travl hverdag. Derudover kan medarbejderne få gode råd til, hvordan de kan flette sund kost og motion ind i den travle, hektiske arbejdsuge. På denne måde inspirer du dine medarbejdere til at invitere sundheden indenfor, hvilket på sigt vil præge deres arbejdsopgaver i en positiv retning.

Der findes mange forskellige sundhedskurser i forskellige prisklasser. Lav en firmaaften ud af det, eller lav et socialt eftermiddagsarrangement, som dine medarbejdere med sikkerhed vil elske og helt klart støtte op omkring.