Business Class

Skyerne kommer!

IT og teknologi vejrudsigten er skyet

Du har sikkert hørt om skyen – eller cloud, som begrebet hedder på Engelsk, der udspringer fra Cloud Computing. Et tungt skydække er på vej ind over den måde hvorpå vi arbejder med apps og data, og den måde vi anbringer og gemmer vore data. Tidligere var alt placeret på vores lokale harddisk eller et disksystem på virksomhedens servere, men ikke længere. Nu er rigtigt mange applikationer og data på vej til at blive afviklet og gemt i skyen. Og vi kommer alle med.

[expand title=”Læs mere…”]

Cloud løsninger på markedet og på vej

Amazon er en af de ældre spillere på markedet med et cloud system der kan anvendes til både at udvikle, afvikle og lagre applikationer og deres data. Google har lignende service i skyen og det samme for Microsoft der satser stort på at flytte dit økonomisystem og Office ud i skyen. Og i løbet af blot få uger lancerer Apple deres sky under navnet ”iCloud” der forventeligt lanceres samtidigt med iPhone 5 og iOS 5.

Hvad kan vi bruge skyen til?:

  • Vi kan udvikle nye små, hurtige og smarte applikationer til både smartphones og iPad der fokuserer på brugeroplevelser og hurtige processer for virksomhedens brugere
  • Vi kan lagre data og gøre disse tilgængelige både sikkert og billigt udenfor virksomheden
  • Du kan spare tid ved at udvikle apps i skyen og spare penge til intern infrastruktur (servere og datalager)
  • Du kan aktivere usete ressourcer i virksomheden ved at få fokus på mobilitet og bruge skyen som affyringsrampe
  • Forbrugere kan tilgå deres musik, video, billeder og dokumenter uanset hvor de befinder sig

Hvilke udfordringer er der ved skyen?

  • Modstand fra din IT afdeling
  • Sikkerhed omkring virksomhedens data
  • Medarbejdere får større ansvar for data og anvendelse

Min påstand er, at fordelene ved øget mobilitet og mindre intern infrastruktur langt overstiger udfordringerne ved anvendelse af skyen, så kom i gang! – og kontakt mig gerne for lidt ”Business Class” rådgivning.

Autodidakt datalog, administrerende direktør og ledende partner i WebHouse ApS, som er danmarks ældste webbureau. Virksomheden har eksisteret siden 1995 og tilbyder webløsninger, design, specialudvikling på iPhone og iPad samt drift af webløsninger.

[/expand]