Business Class

Milliondonation sikrer restaurering og modernisering af KUNSTEN

Købmand Ferdinand Sallings Mindefond og Købmand Herman Sallings Fond har tilsammen doneret kr. 20 mio. til moderniseringen af KUNSTEN Museum of Modern Art Aalborg.

 

“Det betyder, at vi nu kan sætte det omfattende projekt i gang, da økonomien nu er sikret til den forestående modernisering af Alvar Aaltos byggeri”, udtaler museumsdirektør Gitte Ørskou og tilføjer: “Vi er meget taknemmelige”.

 

I juni donerede A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og Det Obelske Familiefond tilsammen 100 mio. kr. til projektet. Med uddelingen fra Sallings to fonde er økonomien sikret til den store opgave at revitalisere den fredede bygning, der er den finske mesterarkitekt Alvar Aaltos eneste byggeri i Danmark. Aalborg Kommune har afsat midler på sit 2014-budget til at bringe projektet i mål og dermed fremtidssikre byens kunstmuseum til stor glæde for museets ledelse.

 

Herman Sallings enke, Karin Salling, sidder i Købmand Herman Sallings Fonds bestyrelse og er næstformand. Hun begrunder donationen således:

“Aalborg har altid været en vigtig by i forhold til min mands livsværk. Han var både glad og stolt, da han åbnede stormagasinet Salling i Aalborg i 1962. Aalborg har altid været en god handelsby, og borgerne har taget godt imod de forretninger, Dansk Supermarked har etableret i de efterfølgende år. Derfor er jeg meget glad for, at vi med denne donation kan give noget tilbage til aalborgenserne”, siger Karin Salling. Efter etableringen af Salling i Aalborg grundlagde Herman Salling Dansk Supermarked, der står for Bilka, Føtex og Netto.

 

Uddelingen til KUNSTEN er den hidtil største fra Købmand Ferdinand Sallings Mindefond og Købmand Herman Sallings Fond i Nordjylland. Netop KUNSTEN er som statsanerkendt kunstmuseum én af Aalborgs mest markante kulturinstitutioner og høster i øjeblikket stor ros for den store Robert Jacobsen-udstilling. Projektet vil både føre bygningen tilbage til fin stand og fremtidssikre museet med bl.a. knap 8000 m2 ekstra udstillingsareal.