Business Class

De rigeste nordjyder

Tre nordjyske familier er med på Berlingske Business nyeste Top 100 over Danmarks rigeste personer/familier, mens en nordjysk fond er med i Top 15 over de rigeste erhvervsdrivende fonde.

I år offentliggør magasinet som noget nyt en Top 15 over de rigeste erhvervsdrivende fonde. På en 13.-plads finder vi Det Obelske Familiefond, der har rod i Aalborg. Den officielle formue er opgivet til 2,3 millarder, men Berlingske Business anslår den reelle markedsværdi til 4,4 millarder.

Der er stadig et stykke op til nr. 1 på listen: Novo Nordisk Fonden med en markedsværdi på 173 millarder.

Læs i øvrigt interviewet med formanden for Det Obelske Familiefond, Christen W. Obel, fra det nyeste nummer af Business Class, der kommer med posten i næste uge, eller online her på siden.

Tre nordjyder blandt de 100 rigeste familier

De tre nordjyder, der er på Berlingse Business’ Top100, ligger henholdsvis som nummer 65, 73 og 77.

Familien Enggaard ligger på en 65. plads. Formuen er skabt gennem A. Enggaard Holding, der arbejder med entreprenør- og ejendomsvirksomhed. Den personlige formue er på 1,1 milliard kroner.

Familien Fossing ligger på en 73. plads. Formuen er skabt gennem BMF Holding, der arbejder med præfabrikeret lejr- og campudstyr med mere. Den personlige formue er en milliard kroner.

Familien Nowak Nielsen ligger på en 77. plads. Formuen er skabt gennem Nowaco, som arbejder med fødevaregrossistvirksomhed. Den personlige formue er 950 millioner kroner.