Business Class

Butiksdød når lukkelov afskaffes

Småbutikker dør

Små dagligvarebutikker vil bukke under, når lukkeloven afskaffes 1. oktober, og de store supermarkeder også får lov at holde åbent om søndagen. Det fortæller DR Nordjylland.

Vinderne er de store butikker, de større byer og de stærke forbrugere, vurderer byplan- og landsbyforsker Jørgen Møller fra Aalborg Universitet.

– Det er vindernes lukkelov. Det er de store butikskæder, det er de stærke forbrugere og de stærke bysamfund, der vinder, siger han.

Ifølge en prognose fra Retail Institute Scandinavia og Copenhagen Business School vil knap 1.000 butikker, købmænd og kiosker lukker inden 2020 som følge af afskaffelsen af lukkeloven.

De to største aktører på det danske dagligvaremarkedet Coop og Dansk Supermarked forventer begge at øge omsætningen i kædernes store butikker.

– De større byer bliver mere attraktive, hvor der vil være flere butikker, der vil være åben og markedsføre sig med stærke tilbud for at trække kunder til fra et større område, siger informationsdirektør Jens Juul Nielsen fra Coop.

Tina Kjærsgaard fra DagliBrugsen i Agersted ærgrer sig over lukkelovens afskaffelse:

– Vil man holde gang i de små byer i Udkantsdanmark, så er det en rigtig skidt beslutning, der er blevet taget, siger hun.