Business Class

AAU i international Top 100

 

Aalborg Universitet i Top 100 på Times Higher Educations liste

På den spritnye liste fra Times Higher Education over verdens bedste unge universiteter er Aalborg Universitet rykket ind i top 100 med en ranking som nummer 67. Times listen definerer ’unge universiteter’ som universiteter, der har en alder på under 50 år.

Den nye liste over verdens unge universiteter komplementerer Times World University Rankings over verdens absolut bedste universiteter uanset alder som offentliggøres hvert efterår. Her var Aalborg Universitet ved rankingen i efteråret 2011 nummer 362.

Rektor for Aalborg Universitet, Finn Kjærsdam, ser den nye liste med unge universiteter som et nyt, spændende og ikke mindst fair tiltag:
– Jeg synes på en måde, at vi konkurrerer på mere lige vilkår her, end når vi dyster med universiteter med flere hundrede år på bagen. Det er klart, at med deres netværk samt selve kendskabet hos forskere og erhvervsliv til de gamle universiteter, kan vi ikke direkte konkurrere. Vi har med en alder på kun 40 år en helt anden historik, som bedre kommer til sin ret på top 100 for universiteter under 50 år.

– Man skal også gøre sig klart, at ranking lister i høj grad bliver brugt som en rådgiver til fx forældre og arbejdsgivere om, på hvilke universiteter der er prestige og renome i at have et eksamensbevis fra. Det siger ikke nødvendigvis så meget om den faglige kvalitet på de pågældende universiteter selvom om mange af dem selvfølgelig rent faktisk også er fagligt helt i top.

– Aalborg Universitet har en ambition om at være blandt de 5% bedste universiteter i verden. Med en bestand på ca. 12.000 universiteter i verden, når vi trækker college-universiteterne fra, er vi med en plads som nr. 362 nede blandt de 3% bedste. Det er jeg foreløbig meget tilfreds med, og jeg er også temmelig sikker på, at vi med vores nuværende fremdrift også vil avancere yderligere på listerne i løbet af de kommende år, slutter rektor Finn Kjærsdam.