Business Class

Få et bedre kontormiljø

En fuldtidsansat tilbringer mange timer på kontoret hver dag, så derfor er det i alles bedste interesse, at kontormiljøet er så indbydende som muligt. Et bedre kontormiljø sænker antallet af sygedage, giver gladere kontoransatte og skaber mere rum til kreativ tænkning. Her har vi samlet nogle gode råd til, hvordan man skaber et bedre kontormiljø.

Undgå store fælleskontorer

I teorien var fælleskontorer en genistreg. Tanken bag fælleskontorerne var, at man ikke alene kunne spare plads, men også skabe et miljø, hvor kommunikationen nemmere kunne flyde. Visionen var, at medarbejderne skulle sidde i samme rum, så de nemt kunne bevæge sig imellem hinandens borde og udveksle idéer.

Virkeligheden blev imidlertid en anden. Store fælleskontorer skaber nemlig først og fremmest støj og forstyrrelser. Nogen medarbejdere generes ikke af støj, mens andre er ude af stand til at arbejde. Alle undersøgelser tyder dog på, at disse store kontorer ikke fungere i praksis. I stedet får man stressede medarbejdere, som trives dårligere.

Planter og liv

Planter skaber liv på et kontor. Et kontor behøver bestemt ikke være koldt og klinisk. Faktisk kan en smule hygge også hjælpe medarbejderne til at trives bedre i hverdagen. Til dette formål er planter det nemmeste, men de kræver selvfølgelig en smule arbejde. Visne og døde stueplanter vil logisk nok ikke skabe liv og hygge på kontoret.

En anden bonus ved mange stueplanter er desuden, at de forbedre luftkvalitet i de rum, som de står i.

Støjsvage kontormaskiner

Hvis man arbejder på et kontor, så kommer man ikke udenom kontormaskiner. Det kan være en rigtig god idé at skaffe støjsvage kontormaskiner til ens kontor, hvis man gerne vil gøre medarbejderne en tjeneste.

Larmende kontormaskiner kan være en stor kilde til gener for dem, der sidder i nærheden af dem. Her er det især de ældre maskiner, der er skyldige, når det kommer til at støje. Mange af disse maskiner koster imidlertid så lidt i dag, at det er meget lille udgift at skifte dem ud.

I forhold til kontormaskiner er det naturligvis også relevant at kigge på, hvor ofte de anvendes. En makulator er én af maskiner, som anvendes mange gange i løbet af en dag. Samtidig kan den også ofte støje meget. Klik her, hvis du vil se de valgmuligheder, der er indenfor hurtige og støjsave makulatorer samt andre køkkenmaskiner.

Grundig rengøring

Meget få ting er vigtigere end rengøring, når det kommer til trivsel på kontoret. Et beskidt kontormiljø er nok til at suge energien ud af enhver medarbejder.

Det kan derfor være en rigtig god idé at hyre professionel rengøring udefra, som kan tage sig af opgaven. På den må sikre man sig, at stemningen på kontoret aldrig bliver trukket ned af uvaskede gulve. Det er en lille ting, men også noget, som bør vær en ret for enhver medarbejder.

Hvis du er interesseret, så læs mere om erhvervsrengøreing her. Dette kan også varmt anbefales, hvis du ikke er helt tilfreds med din nuværende løsning.