Business Class

Billede af person i fængsel - jobsamtale bag tremmer | Business Class

Jobsamtale bag tremmer

Ledigheden er rekordlav. Derfor må mange virksomheder kigge langt efter ansatte. Nogle tager endda utraditionelle metoder i brug. Det må man sige, den københavnske virksomhed ELCON gjorde, da de manglede arbejdskraft. Her holdt man jobsamtale bag tremmer.

Tidligere kriminel – nu elektriker

Sagen drejer sig om Kristian Wium, som tilbage i 2014 sad i Vestre Fængsel. Han havde en drøm om at blive elektriker og gennem en fælles bekendt kom han i kontakt med servicechef Henrik Ramlov Hansen. Med hjælp fra virksomheden og Kriminalforsorgen kom Kristian under uddannelse og fik job hos ELCON. Bogstavelig talt var han til jobsamtale bag tremmer.

High:five hjælper unge på kanten af samfundet

En virksomhed der kender til problemet med især unge kriminelle og arbejdssituationen er virksomheden High:five. De matcher årligt flere hundrede indsatte med potentielle jobs på arbejdspladser, der søger deres kompetencer. Det er en win-win situation, da det holder de unge tidligere kriminelle væk fra yderligere kriminalitet og hjælper virksomhederne med at finde egnet arbejdskraft.
En beregning fra konsulenthuset Rambøll viste tilbage i 2012, at samfundet kan spare 1,4 millioner per kriminel, der går fra kriminalitet til fast arbejde. To ud af tre kriminelle begår efterfølgende ny kriminalitet, viser statistikkerne. Derfor er det et område, der er værd at sætte ind på, for både at hjælpe de tidligere kriminelle, virksomheder og samfund.