Business Class

Nordjysk erhvervsliv vil få gavn af ny motorvej

Der vil være store gevinster at hente for det nordjyske erhvervsliv, hvis der bliver etableret en ny motorvej ned gennem Jylland til at aflaste E45, skriver Nordjyske.

Eksempelvis vil verdens største producent af præisolerede rør, Logstor i Løgstør, kunne spare 2300 køretimer årligt og spare miljøet for 200 ton CO2.

Nabovirksomheden Jeld-Wen, der er en af verdens største producenter af døre, vil kunne spare op mod 600.000 kr. årligt i transportomkostninger skriver Nordjyske.

Det viser beregninger de to store virksomheder har lavet forud for et komitémøde, som Hærvejskomiteen i forgårs holdt på Jeld-Wen i Løgstør.

Komiteen arbejder for at etableret den nye jyske motorvej så hurtigt som muligt for at få en kortere, hurtigere og mere stabil forbindelse ned gennem Jylland og videre ud i Europa. Ikke mindst til glæde for det nordjyske erhvervsliv.

Med mandagens møde ønskede Hærvejskomitéen at sætte fokus på de erhvervsmæssige gevinster ved Hærvejsmotorvejen.

Ifølge Nordjyske er det tidligere i en stor analyse dokumenteret, at en ny midtjysk motorvej også udløser store gevinster for samfundsøkonomien og giver en bedre spredning af vækst og trafik i hele Jylland.