Business Class

Droner er ikke kun legetøj – Dronernes indmarch i virksomheder

cropped_deco_91061

Det er ikke noget nyt, at Droner har været et kæmpe hit under juletræet i 2014. Det vi vil se i 2015 og fremefter er, en øget integrering af droner i landbrug, i militæret, detailbutikker, geologer, ejendomsmæglere, festival arrangører osv. Hos Droneland ser man ligeledes en øget interesse og fokus her er helt skarpt og Dennis forventer shoppen bliver en bragende succes!

Droner indtager Danmark og de danske virksomheder med storm. Vi ser at Forsvaret har budgetteret med brugen af Droner i øget grad, det gælder overvågning såvel som til rydning af bomber, hvor man uhindret, hurtigt og sikkert kan komme ind og kigge på bomben.

I landbruget er man så småt begyndt at tage Droner til sig. Dronerne kan programmeres til at overflyve markerne og levere nøjagtig information om standen. Dronerne kan bruges til at overflyve køerne på marken, herved slipper landmanden for at bruge kostbar tid på at køre vejen ud og lede efter køerne.

Hos droneland.dk beretter Dennis Tsiledakis om et kraftigt julesalg af Droner, det har dog primært været rettet mod farmand eller børnene som skulle have et legetøj i den lidt dyrere ende. Dronerne er nemlig et fint alternativ til de lidt mere traditionelle RC Helikoptere. Dronerne af DJI typen kan eksempelvis styres af en iPhone eller en iPad, hvorved man kan se nøjagtig det Dronen ser.

Lovgivningen i Danmark er blevet liberaliseret, herved er reglerne for flyvning med ubemandede fly blevet klokkeklare, en god lovgivning som er til at forstå gør det en hel del nemmere for virksomheder, private og statslige organisationer at tage de små fly i anvendelse.

Teknologisk er der få begrænsninger og kun fantasien og lovgivningen sætter begrænsningerne. I Holland er der udviklet Ambulance Droner og Amazon.com har på tegnebrættet at bringe pakker ud med Droner, hvilket dog ser ud til foreløbigt at blive bremset af de Amerikanske myndigheder. Spørgsmålet er blot – Kan man bremse den slags teknologi og er den i virkeligheden ikke for vigtig?