Business Class

34 pct. flere huse til salg på landet

Der kommer flere til salg-skilte på landet, mens andelen af enfamiliehuse til salg i byerne er mere eller mindre konstant. Samtidig er udbudspriserne faldet mere på landet end i byerne. Det fremgår af nye tal fra boligsiden.dk.

Andelen af enfamiliehuse til salg på landet er steget støt de seneste tre et halvt år, og der er i dag 34 pct. flere huse til salg på landet. Til sammenligning har udviklingen holdt sig i ro i byerne. Det viser en ny opgørelse fra boligsiden.dk.

– Der har de seneste år været en stigning i antallet af huse, der står til salg på landet, på en tredjedel, mens antallet af huse til salg i byerne har holdt samme niveau. Samtidig er det blevet mere vanskeligt at få solgt huset, hvis man bor på landet. Salgstiden i byerne og i landzonerne var ens for 3 år siden, og nu er salgstiden steget, så boligerne i landzonerne i gennemsnit står til salg i ni en halv måned – det er to måneder længere end i byerne, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk

I starten af 2009 var andelen af enfamiliehuse til salg i byzonen og landzonen den samme – nemlig 3,2 pct. af alle boliger i henholdsvis by- og landzone. I dag er andelen af enfamiliehuse i byzonen til salg kun steget marginalt og andelen ligger på 3,3 pct. Derimod er andelen af enfamiliehuse, der er sat til salg i landzonen, steget løbende siden starten af 2009, og i dag er det 4,3 pct. af alle enfamiliehusene i landzonen, som står til salg.
Huspriserne faldet med 17 pct. på landet

Der er mange penge at spare, hvis man køber et hus på landet frem for i byen, det viser nye tal fra boligsiden.dk. Generelt set er udbudspriserne på enfamiliehuse faldet over hele landet, men faldet er særlig markant for de huse, der ligger i landzonen. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris i byzonen ligger nu på 13.500 kroner, mens den er helt nede på 7.100 kroner i landzonen.

– Mens salgspriserne siden begyndelsen af 2009, er faldet med fem pct. i gennemsnit i byzonen, er priserne faldet med 17 pct. i gennemsnit i landzonen. Det fortæller historien om, at boligmarkedet er særlig trængt på landet, men også, at det er her, man kan gøre et godt og billigt køb, siger Birgit Daetz.