To-cifret millioninvestering i Dansk Energirådgivning skal sikre nye markedsandele og vækst

money-1685930__340
Med 15% af de samlede indberettede energibesparelser er Dansk Energirådgivning i forvejen landets ubetinget største uvildige rådgiver målt på markedsandel. Med en kapitalindsprøjtning på et to-cifret millionbeløb fra en ny sjællandsk investeringsfond er virksomheden klar til at tage endnu større markedsandele.

Danmarks største uafhængige energirådgiver, Dansk Energirådgivning, får med investeringsfonden Finance Zealand en stærk partner til at sikre fremtidig vækst og forretningsudvikling. Udover et to-cifret millionbeløb bidrager fonden med netværk og kompetencer inden for virksomhedsdrift og forretningsudvikling.

– Vi har haft en ret kraftig vækst over de seneste år, og intet tyder på, den bliver mindre. Men vi er entreprenører og har brug for sparring og viden, der kan løfte os. Vi har derfor søgt en partner, der kan tilbyde kapital og samtidig har kompetencer til at tage os et niveau højere op. Det match har vi fundet med Finance Zealand, og dermed er vi både rustet og polstret til at tage større markedsandele, udtaler en af ejerne, Lars Waage, der startede Dansk Energirådgivning som enkeltmandsvirksomhed i 2007.

Vækstvirksomhed op på næste niveau
Samlet set er virksomhedens omsætning de seneste tre år gennemsnitligt vokset med 24% om året og bundlinjen er fulgt med. Samtidig stod virksomheden i 2016 for mere end 15% af de samlede indberettede energibesparelser i Danmark og er dermed den rådgiver, der samlet set skaffer det største energitilskud til sine kunder.

– Vi vil fortsat fremad med vores virksomhed. Vi har en sund kerneforretning, som vi hele tiden har bygget på. Nu skal vi op på næste niveau ved at udnytte potentialet med flere kunder på samme forretningsområde, så vi kan matche den efterspørgsel vi allerede oplever. Her er Finance Zealand den rigtige partner, udtaler Lars Waage.

Dansk Energirådgivnings administrerende direktør, Michael Kamstrup Søndergaard, fortæller at nogle af de første skridt i den nye forretningsplan er en styrkelse af de administrative processer og udvikling af organisationen. Desuden vil virksomheden inden længe etablere et kontor på Sjælland.

– Der er et uudnyttet potentiale for energibesparelser på Sjælland, og vi har længe ønsket at komme tættere på vores sjællandske kunder. Finance Zealand er med deres kompetencer en oplagt partner, både i forhold til at styrke vores vækst og udvikling og i forhold til at etablere os i Østdanmark, og på sigt har vi også øje på vores potentiale i udlandet, fortæller den administrerende direktør.

Et perfekt match for begge parter
Matchet er også perfekt den anden vej for investeringsfonden Finance Zealand, som operer på Sjælland ud fra et princip om to bundlinjer, én økonomisk til investorer, én anden i form af vækst til Sjælland. Ejerkredsen bag tæller Sparekassen Sjælland, Væksthus Sjælland, Business LF og en række private erhvervsfolk og investorer. Dansk Energirådgivning er fondens første investering.

– Det er et stort skulderklap til vores virksomhed og de resultater vi indtil nu har opnået. Samtidig er vi stolte over den tiltro og tillid, Finance Zealand viser os ved at vælge os som deres første investering. Vi har fundet en partner, som tilfører os kompetencer og viden, men stadig har stor respekt for, hvordan virksomheden drives. Det er en meget aktiv investor, og vi glæder os til at samarbejde med deres team om ny vækst og udvikling, siger Michael Kamstrup Søndergaard.

Hos Finance Zealand er Joachim Vanggaard rigtig glad for det nye partnerskab.

– Dansk Energirådgivning har en unik position i dag som den største uvildige rådgiver. De er professionelle og har et fagligt niveau i topklasse, bl.a. med eget laboratorie og ti års erfaring, og deres ydelser tjener sig lynhurtigt hjem for kunderne. I kombination med et stærkt team, er det her altså en ekstremt stærk virksomhed, som vi forventer os rigtig meget af, fortæller Joachim Vanggaard.

Dansk Energirådgivning A/S og Finance Zealand
Lars Waage startede virksomheden Dansk Energirådgivning, som i dag har godt 30 ansatte, i 2007 og undervejs er to partnere kommet til, Thomas S. Kristensen og Nikolaj Ø. Olsen. De primære forretningsområder er energirådgivning til erhvervslivet efter princippet om no-cure-no-pay og rådgivning til og service af biogasanlæg hos bl.a. landmænd.

Finance Zealand bliver aktionær med 40% af virksomheden. De resterende 60% ejes af de tre oprindelige ejere. Finance Zealand agerer som nogle af de eneste i markedet for SMV’er med en omsætning på 10-50+ mio kroner. Fonden er startet med midler fra Sparekassen Sjælland og en række mindre private investorer.